KAI har 5 olika kockknivar

Kockkniven är den mest använda kökskniven och har ett blad som normalt är mellan 190-310 mm långt men det förekommer även kortare kockknivar. Bladen på alla kockknivar är konvexa så att kniven kan gungas mot skärbrädan och få kontakt med hela biten som ska skäras.

Det finns många fler kockknivar från andra tillverkare än enbart KAI.

Här kan du hitta totalt 5 olika kockknivar från KAI och den som visas på bilden är kockkniven Shun Classic DM-0706 från KAI. Denna kockkniv har ett blad som är 210 mm, totallängd av 343 mm och väger 215 gram. Bladets hårdhet är 59-61 HRC och är 2.1 mm tjockt.

Lista på 5 kockknivar från KAI

Nedan kan du enkelt vilken som är den mest passande kockkniven från KAI.

ModellBlad­längd
mm
Material i bladetHårdhet
HRC
Material i handtagKänneteckenPris
kr
Mer om
Shun Premier TDM-1706 20068 lager + V10-stål59-61Pakkaträdamascus2290Info
Wasabi Black 6720C 202Daido 1K657-59Pulveriserad bambu och polypropen489Info
Shun Nagare 20672 lager + V10-stål60-62Pakkaträdamascus3675Info
Shun Classic DM-0706 21064 lager + V10-stål59-61Pakkaträdamascus1949Info
Shun Classic DM-0707 25064 lager + V10-stål59-61Pakkaträdamascus2091Info

Bilder på alla kockknivarna från KAI

Fakta och data om kockknivar som tillhandahålls av KAI.


Köks- & kockknivar med bäst skärpa finns hos

Allt vasst om kockknivar

Här hittar du spetsig info om kockknivar och andra typer av köksknivar men även en del kul fakta om alla andra knivar som används i köket.


Bra tillverkare av köks- & kockknivar

Här hittar ni de mest kända tillverkarna av riktigt bra kockknivar och andra köksknivar som finns i Sverige.

Typer av köksknivar


Meny - Kockknivar
Till förstasidan på www.kockknivar.seHögst upp på sidan om kockknivarLängst ned på sidan om kockknivar
Bästa knivenKnivtyperTillverkareTester