Kockkniven är den mest använda kökskniven och har ett blad som normalt är mellan 190-310 mm långt men det förekommer även kortare kockknivar. Bladen på alla kockknivar är konvexa så att kniven kan gungas mot skärbrädan och få kontakt med hela biten som ska skäras.
Det finns många fler kockknivar från andra tillverkare än enbart KAI.
Här kan du hitta totalt 5 olika kockknivar från KAI och den som visas på bilden är kockkniven Shun Classic DM-0706 från KAI. Denna kockkniv har ett blad som är 210 mm, totallängd av 343 mm och väger 215 gram. Bladets hårdhet är 59-61 HRC och är 2.1 mm tjockt.
Nedan kan du enkelt vilken som är den mest passande kockkniven från KAI.
Modell | Bladlängd mm | Material i bladet | Hårdhet HRC | Material i handtag | Kännetecken | Pris kr | Mer om | Shun Premier TDM-1706 | 200 | 68 lager + V10-stål | 59-61 | Pakkaträ | damascus | 2290 | Info | Wasabi Black 6720C | 202 | Daido 1K6 | 57-59 | Pulveriserad bambu och polypropen | 489 | Info | Shun Nagare | 206 | 72 lager + V10-stål | 60-62 | Pakkaträ | damascus | 3675 | Info | Shun Classic DM-0706 | 210 | 64 lager + V10-stål | 59-61 | Pakkaträ | damascus | 1949 | Info | Shun Classic DM-0707 | 250 | 64 lager + V10-stål | 59-61 | Pakkaträ | damascus | 2091 | Info |
---|
Fakta och data om kockknivar som tillhandahålls av KAI.
Här hittar du spetsig info om kockknivar och andra typer av köksknivar men även en del kul fakta om alla andra knivar som används i köket.
Här hittar ni de mest kända tillverkarna av riktigt bra kockknivar och andra köksknivar som finns i Sverige.