KAI har 4 olika santokuknivar

Santokukniven är den japanska kockkniven och har normalt ett 120-200 mm lång blad. Ofta är inte en santokukniv lika bred som en europeisk kockkniv. Santokuknivar används för att skära kött, fisk och grönsaker.

Det finns många fler santokuknivar från andra tillverkare än enbart KAI.

Här kan du hitta totalt 4 olika santokuknivar från KAI och den som visas på bilden är santokukniven Shun Classic DM-0702 från KAI. Denna santokukniv har ett blad som är 180 mm, totallängd av 302 mm och väger 200 gram. Bladets hårdhet är 59-61 HRC och är 2.4 mm tjockt.

Lista på 4 santokuknivar från KAI

Nedan kan du enkelt vilken som är den mest passande santokukniven från KAI.

ModellBlad­längd
mm
Material i bladetHårdhet
HRC
Material i handtagKänneteckenPris
kr
Mer om
Wasabi Black 6716S 167Daido 1K657-59Pulveriserad bambu och polypropen595Info
Shun Classic DM-0702 18064 lager + V10-stål59-61Pakkaträdamascus1799Info
Shun Classic DM-0718 18064 lager + V10-stål59-61Pakkaträolivslipad, damascus2569Info
Shun Premier TDM-1702 18068 lager + V10-stål59-61Pakkaträdamascus2095Info

Bilder på alla santokuknivarna från KAI

Fakta och data om santokuknivar som tillhandahålls av KAI.


Köks- & kockknivar med bäst skärpa finns hos

Allt vasst om kockknivar

Här hittar du spetsig info om kockknivar och andra typer av köksknivar men även en del kul fakta om alla andra knivar som används i köket.


Bra tillverkare av köks- & kockknivar

Här hittar ni de mest kända tillverkarna av riktigt bra kockknivar och andra köksknivar som finns i Sverige.

Typer av köksknivar

Meny - Kockknivar
Till förstasidan på www.kockknivar.seHögst upp på sidan om kockknivarLängst ned på sidan om kockknivar
Bästa knivenKnivtyperTillverkareTester