Santokukniven är den japanska kockkniven och har normalt ett 120-200 mm lång blad. Ofta är inte en santokukniv lika bred som en europeisk kockkniv. Santokuknivar används för att skära kött, fisk och grönsaker.
Det finns många fler santokuknivar från andra tillverkare än enbart KAI.
Här kan du hitta totalt 4 olika santokuknivar från KAI och den som visas på bilden är santokukniven Shun Classic DM-0718 från KAI. Denna santokukniv har ett blad som är 180 mm, totallängd av 315 mm och väger 205 gram. Bladets hårdhet är 59-61 HRC och är 2.1 mm tjockt.
Nedan kan du enkelt vilken som är den mest passande santokukniven från KAI.
Modell | Bladlängd mm | Material i bladet | Hårdhet HRC | Material i handtag | Kännetecken | Pris kr | Mer om | Wasabi Black 6716S | 167 | Daido 1K6 | 57-59 | Pulveriserad bambu och polypropen | 615 | Info | Shun Classic DM-0702 | 180 | 64 lager + V10-stål | 59-61 | Pakkaträ | damascus | 1887 | Info | Shun Classic DM-0718 | 180 | 64 lager + V10-stål | 59-61 | Pakkaträ | olivslipad, damascus | 2073 | Info | Shun Premier TDM-1702 | 180 | 68 lager + V10-stål | 59-61 | Pakkaträ | damascus | 2090 | Info |
---|
Fakta och data om santokuknivar som tillhandahålls av KAI.
Här hittar du spetsig info om kockknivar och andra typer av köksknivar men även en del kul fakta om alla andra knivar som används i köket.
Här hittar ni de mest kända tillverkarna av riktigt bra kockknivar och andra köksknivar som finns i Sverige.