KAI har 3 olika sashimiknivar

Sashimikniv, Yanagibakniv eller Sushikniv, som den också kallas, liknar en trancherkniv på många sätt. Sashimikniven har ofta en osymmetrisk slipning för att den skurna fiskbiten ska knuffas bort för den större fiskbiten.

Det finns många fler sashimiknivar från andra tillverkare än enbart KAI.

Här kan du hitta totalt 3 olika sashimiknivar från KAI och den som visas på bilden är sashimikniven Wasabi Black 6715Y från KAI. Denna sashimikniv har ett blad som är 154 mm, totallängd av 292 mm och väger 110 gram. Bladets hårdhet är 57-59 HRC och är 2.3 mm tjockt.

Lista på 3 sashimiknivar från KAI

Nedan kan du enkelt vilken som är den mest passande sashimikniven från KAI.

ModellBlad­längd
mm
Material i bladetHårdhet
HRC
Material i handtagKänneteckenPris
kr
Mer om
Wasabi Black 6715Y 154Daido 1K657-59Pulveriserad bambu och polypropen579Info
Wasabi Black 6724Y 240Daido 1K657-59Pulveriserad bambu och polypropen699Info
Shun Pro Sho VG-0005 243VG10-stål60-62Pakkaträ0Info

Bilder på alla sashimiknivarna från KAI

Fakta och data om sashimiknivar som tillhandahålls av KAI.


Köks- & kockknivar med bäst skärpa finns hos

Allt vasst om kockknivar

Här hittar du spetsig info om kockknivar och andra typer av köksknivar men även en del kul fakta om alla andra knivar som används i köket.


Bra tillverkare av köks- & kockknivar

Här hittar ni de mest kända tillverkarna av riktigt bra kockknivar och andra köksknivar som finns i Sverige.

Typer av köksknivar

Meny - Kockknivar
Till förstasidan på www.kockknivar.seHögst upp på sidan om kockknivarLängst ned på sidan om kockknivar
Bästa knivenKnivtyperTillverkareTester