Köttyxa är en stor och tung kniv men ett tjockare knivblad. Köttyxan kan användas för att hugga igenom hårdare grönsaker och ben där t.ex. en kockkniv skulle kunna skadas. En köttyxa påminner en del om en kinesisk kockkniv.
Här kan du hitta totalt 5 olika köttyxor och den som visas på bilden är köttyxan Kuro SKURO11 från Satake. Denna köttyxa har ett blad som är 180 mm och väger 586 gram.
Nedan kan du snabbt hitta den köttyxan som passar dina behov bäst.
Tillverkare | Modell | Bladlängd mm | Material i bladet | Hårdhet HRC | Material i handtag | Kännetecken | Pris kr | Mer om | GS-102 | 80 | Cromova 18 | 57-59 | Cromova 18 | 799 | Info | Twin Pollux 30795-150 | 146 | Friodur ice-hardened steel | 58 | POM | 649 | Info | G-12 | 160 | Cromova 18 | 57-59 | Cromova 18 | 1667 | Info | Kuro SKURO11 | 180 | 64 lager + V10-stål | 58 | Rosenträ | 899 | Info | 5.4000.18 Wood | 180 | Rostfritt | 56 | Rosenträ | 1600 | Info |
---|
Nedan hittar kan du se bilder på samtliga bra köttyxor som finns på den svenska marknaden.
Här hittar du spetsig info om kockknivar och andra typer av köksknivar men även en del kul fakta om alla andra knivar som används i köket.
Här hittar ni de mest kända tillverkarna av riktigt bra kockknivar och andra köksknivar som finns i Sverige.