Skärpstaven används för att slipa de otandade köksknivarna riktigt vassa. Skärpstvarna kan vara tillverkare av keramik, diamant eller stål. Ju längre skärpstaven är ju lättare går det att vässa kniven och de längsta skärpstavarna är cirka 300 mm långa.
Här kan du hitta totalt 10 olika skärpstavar och den som visas på bilden är skärpstaven Classic 4463-23 från Wüsthof. Denna skärpstav har ett blad som är 230 mm långt som är tillverkat av X50CrMoV15.
Nedan kan du snabbt hitta den skärpstaven som passar dina behov bäst.
Tillverkare | Modell | Bladlängd mm | Material i bladet | Hårdhet HRC | Material i handtag | Kännetecken | Pris kr | Mer om | G-74 | 220 | Keramik | Cromova 18 | 645 | Info | Classic 4463/23 | 230 | X50CrMoV15 | 58 | POM | ? | Info | Pro 32513-231 | 230 | Keramik | 449 | Info | G-45 | 240 | Keramik | Cromova 18 | 959 | Info | Classic 1891 - 12448 Röd | 250 | Björk | 599 | Info | Classic 1891 - 12449 Svart | 250 | Björk | 599 | Info | G-38 | 260 | Diamant | Cromova 18 | 1499 | Info | Classic Ikon 4468 | 260 | X50CrMoV15 | 58 | POM | 872 | Info | 7.8330.27 | 270 | Stål | Rosenträ | 359 | Info | G-39 | 300 | Diamant | Cromova 18 | 1359 | Info |
---|
Nedan hittar kan du se bilder på samtliga bra skärpstavar som finns på den svenska marknaden.
Här hittar du spetsig info om kockknivar och andra typer av köksknivar men även en del kul fakta om alla andra knivar som används i köket.
Här hittar ni de mest kända tillverkarna av riktigt bra kockknivar och andra köksknivar som finns i Sverige.