Köttkniv är en kniv som är lämplig att skära kött med. Köttkniven har ofta ett blad som är mellan 150-210 mm långt. Alla köttknivar har ett konvext knivblad.
Det finns många fler köttknivar från andra tillverkare än enbart Victorinox.
Här kan du hitta totalt 2 olika köttknivar från Victorinox och den som visas på bilden är köttkniven 5.2063.20 Fibrox från Victorinox. Denna köttkniv har ett blad som är 200 mm, totallängd av 337 mm och väger 183 gram. Bladets hårdhet är 56 HRC och är 2.3 mm tjockt.
Nedan kan du enkelt vilken som är den mest passande köttkniven från Victorinox.
Modell | Bladlängd mm | Material i bladet | Hårdhet HRC | Material i handtag | Kännetecken | Pris kr | Mer om | 7.7203.15 Forged | 150 | Rostfritt | Vinyl | smidd | 708 | Info | 5.2063.20 Fibrox | 200 | Rostfritt | 56 | Fibrox | 359 | Info |
---|
Fakta och data om köttknivar som tillhandahålls av Victorinox.
Här hittar du spetsig info om kockknivar och andra typer av köksknivar men även en del kul fakta om alla andra knivar som används i köket.
Här hittar ni de mest kända tillverkarna av riktigt bra kockknivar och andra köksknivar som finns i Sverige.