Wüsthof har 2 olika skärpstavar

Skärpstaven används för att slipa de otandade köksknivarna riktigt vassa. Skärpstvarna kan vara tillverkare av keramik, diamant eller stål. Ju längre skärpstaven är ju lättare går det att vässa kniven och de längsta skärpstavarna är cirka 300 mm långa.

Det finns många fler skärpstavar från andra tillverkare än enbart Wüsthof.

Här kan du hitta totalt 2 olika skärpstavar från Wüsthof och den som visas på bilden är skärpstaven Classic 4463-23 från Wüsthof. Denna skärpstav har ett blad som är 230 mm långt som är tillverkat av X50CrMoV15.

Lista på 2 skärpstavar från Wüsthof

Nedan kan du enkelt vilken som är den mest passande skärpstaven från Wüsthof.

ModellBlad­längd
mm
Material i bladetHårdhet
HRC
Material i handtagKänneteckenPris
kr
Mer om
Classic 4463-23 230X50CrMoV1558POM189Info
Classic Ikon 4468 260X50CrMoV1558POM975Info

Bilder på alla skärpstavarna från Wüsthof

Fakta och data om skärpstavar som tillhandahålls av Wüsthof.


Köks- & kockknivar med bäst skärpa finns hos

Allt vasst om kockknivar

Här hittar du spetsig info om kockknivar och andra typer av köksknivar men även en del kul fakta om alla andra knivar som används i köket.


Bra tillverkare av köks- & kockknivar

Här hittar ni de mest kända tillverkarna av riktigt bra kockknivar och andra köksknivar som finns i Sverige.

Typer av köksknivar

Meny - Kockknivar
Till förstasidan på www.kockknivar.seHögst upp på sidan om kockknivarLängst ned på sidan om kockknivar
Bästa knivenKnivtyperTillverkareTester