Skärpstaven används för att slipa de otandade köksknivarna riktigt vassa. Skärpstvarna kan vara tillverkare av keramik, diamant eller stål. Ju längre skärpstaven är ju lättare går det att vässa kniven och de längsta skärpstavarna är cirka 300 mm långa.
Det finns många fler skärpstavar från andra tillverkare än enbart Wüsthof.
Här kan du hitta totalt 2 olika skärpstavar från Wüsthof och den som visas på bilden är skärpstaven Classic Ikon 4468 från Wüsthof. Denna skärpstav har ett blad som är 260 mm, totallängd av 380 mm och väger 280 gram. Bladets hårdhet är 58 HRC och är 10 mm tjockt.
Nedan kan du enkelt vilken som är den mest passande skärpstaven från Wüsthof.
Modell | Bladlängd mm | Material i bladet | Hårdhet HRC | Material i handtag | Kännetecken | Pris kr | Mer om | Classic 4463-23 | 230 | X50CrMoV15 | 58 | POM | ? | Info | Classic Ikon 4468 | 260 | X50CrMoV15 | 58 | POM | 872 | Info |
---|
Fakta och data om skärpstavar som tillhandahålls av Wüsthof.
Här hittar du spetsig info om kockknivar och andra typer av köksknivar men även en del kul fakta om alla andra knivar som används i köket.
Här hittar ni de mest kända tillverkarna av riktigt bra kockknivar och andra köksknivar som finns i Sverige.