32 Tester av kockknivar och köksknivar

Engelska länkar om kockknivar och knivset

Här hittar du mängder av tester på köksknivar och kockknivar samt resultaten av dessa knivtester. Du kan snabbt och enkelt se vilka knivar som testats ofta och rankats högst i testerna. Oavsett hur bra en kniv rankats i olika tester är det ju du som ska tyckat att den är bra och är skön att hålla i.

18 Svenska tester av kockknivar

Alla väl genomförda tester som utförts på kockknivar och köksknivar i Sverige finns listade.

14 Engelska knivtester

Här hittar du alla bra tester av kockknivar som är skrivna på engelska.

Sammanställning av testerna

Det skiljer lite mellan de svenska och engelska tester på kockknivar. De svenska testerna refererar ofta till varandra men de engelska testerna är mer självständiga.

Efter att ha läst igenom alla de 32 testerna ovan gällande kockknivar och analyserat testresultaten är de nedanstående knivarna de mest frekvent förekommande och högst upp i testreultaten. Om du ska köpa en kockkniv bör du välja någon av dessa.

Bästa kockknivarna

BildKnivmodellOmdöme
Wüsthof
Classic Ikon 4596/20
Tysktillverkade Wüsthof Classic Ikon 4596/20 har fått högsta betyg i knivtester utförda av bland annat Trusted Reviews, Telegraph, Good Housekeeping, Foodal, Expert Reviews och The Kitchn. Detta är en kniv som du definitivt kommer vara nöjd med.
Bladlängden är 203 mm och kniven kostar cirka 974 kr.
Zwilling
Pro 38401-201
Pro 38401-201 som tillverkas av tyska Zwilling J. A. Henckels är en extremt bra och populär kniv som bara får lovrod av bland annat Trusted Reviews, Good Housekeeping, Kitchen Knife Guru, Foodal, Gear Patrol och The Kitchn. Du kommer definitivt inte bli missnöjd med Zwilling Pro 38401-201.
Bladlängden är 199 mm och kniven kostar cirka 874 kr.
Global
G-2
Populära och i Sverige vanligt förekommande Global G-2 har rankats mycket högt av bland annat Gear Patrol, Testfakta, Plus, Superkollen, Kockhuset och Konsumenttest. Global G-2 är ett tryggt val som många svenskar känner igen.
Bladlängden är 200 mm och kniven kostar cirka 849 kr.
MAC
TH-80
Mac Mighty har fått högt betyg av bland annat The Wire Cutter, Reviews, Kitchen Knife Guru, EpiCurious, Råd & Rön, Aftonbladet. Tänk dock på att Mac TH-80 behöver slipas betydligt oftare än andra knivar.
Bladlängden är 200 mm och kniven kostar cirka 979 kr.
Zwilling
Miyabi 5000MCD 34373-201
Om du är på jakt efter en extremt bra men lite dyrare kniv är Zwilling Miyabi 5000MCD 34373-201 det självklara valet. I de fåtal större tester som utförts på Zwilling Miyabi 5000MCD 34373-201 kommer den självklart i alltid i topp.
Bladlängden är 199 mm och kniven kostar cirka 2890 kr.

Bästa Knivseten

Det blir ofta billigare och ser även snyggare ut ifall ni köper ett helt knivset från en och samma tillverkare. De bästa och mest förmånliga knivseten är:

BildKnivmodellOmdöme
Wüsthof
Classic 9843
Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
Totalt ingå 9 delar i knivsetet som kostar omkring 4816 kr.
Morakniv
Classic 1891 - 12423 Svart
I knivsetet ingår en kockkniv, brödkniv och skalkniv. Knivar från Mora är kända för sin höga kvalitet och sitt långa arv. Den klassiska Morakniv med sitt röda spolformade skaft har agerat inspiration för den helt nya köksknivserien.
Totalt ingå 3 delar i knivsetet som kostar omkring 1899 kr.
Global
G-2951138
Detta är Globals bästa och mest prisvärda knivset med klassiker som bland annat Global G-2 och Global G-9.
Totalt ingå 5 delar i knivsetet som kostar omkring 3190 kr.
Zwilling
Twin Four Star 35140-000
Ett praktiskt knivset med 5 passande knivar samt en kökssax, skärpstav och ett matchande knivblock. Knivblad tillverkat i ett stycke av Zwillings egna specialhärdade stål som ger kniven en mycket bra skärpa. Kniven är mycket stabil samt har god balans.
Totalt ingå 7 delar i knivsetet som kostar omkring 3699 kr.
KAI
Shun Classic DMS-300
Kai Shun Classic Knivset med damaskusknivar som inkluderar, skalkniv 9 cm, allkniv 15 cm, samt en kockkniv på 20 cm. Levereras i en trevligare presentförpackning.
Totalt ingå 3 delar i knivsetet som kostar omkring 4995 kr.
MAC
GSH-31
Ett praktiskt knivset om 2 knivar och en keramisk skärpstav ur Pro Mighty serien. Mac kniven är en kvalitetskniv som ligger bra i handen samt som har en sylvass egg av extra slitstarkt stål. Knivbladet har en legering av extra hårt stål som gör att kniven är extra vass, samt att skärpan håller sig länge.
Totalt ingå 3 delar i knivsetet som kostar omkring 2299 kr.
Chroma
Type 301 P-200
Allt du någonsin kommer att behöva i knivväg hittar du i en komplett knivväska type 301 Design by Porsche. I väskan får du tio stycken kvalitetsknivar för hela matlagningens bruk, exempelvis brödkniv, japansk kockkniv, skalkniv, urbeningskniv, ost/ tomatkniv och mycket mer. Dessutom tillkommer såklart en riktigt snygg och tålig väska.
Totalt ingå 10 delar i knivsetet som kostar omkring 6989 kr.

Köks- & kockknivar med bäst skärpa finns hos

Allt vasst om kockknivar

Här hittar du spetsig info om kockknivar och andra typer av köksknivar men även en del kul fakta om alla andra knivar som används i köket.


Bra tillverkare av köks- & kockknivar

Här hittar ni de mest kända tillverkarna av riktigt bra kockknivar och andra köksknivar som finns i Sverige.

Typer av köksknivar


Meny - Kockknivar
Till förstasidan på www.kockknivar.seHögst upp på sidan om kockknivarLängst ned på sidan om kockknivar
Bästa knivenKnivtyperTillverkareTester