Santokukniven är den japanska kockkniven och har normalt ett 120-200 mm lång blad. Ofta är inte en santokukniv lika bred som en europeisk kockkniv. Santokuknivar används för att skära kött, fisk och grönsaker.
Det finns många fler santokuknivar från andra tillverkare än enbart Satake.
Här kan du hitta totalt 3 olika santokuknivar från Satake och den som visas på bilden är santokukniven Kuro SKURO12 från Satake. Denna santokukniv har ett blad som är 180 mm och väger 120 gram.
Nedan kan du enkelt vilken som är den mest passande santokukniven från Satake.
Modell | Bladlängd mm | Material i bladet | Hårdhet HRC | Material i handtag | Kännetecken | Pris kr | Mer om | Damaskus SUR111 | 170 | Hi Carbon Steel | Magnoliaträ | damascus | 295 | Info | Pro SP800051 | 170 | DR1K6-stål | Pakkaträ | 999 | Info | Kuro SKURO12 | 180 | 64 lager + V10-stål | 58 | Rosenträ | 927 | Info |
---|
Fakta och data om santokuknivar som tillhandahålls av Satake.
Här hittar du spetsig info om kockknivar och andra typer av köksknivar men även en del kul fakta om alla andra knivar som används i köket.
Här hittar ni de mest kända tillverkarna av riktigt bra kockknivar och andra köksknivar som finns i Sverige.